torsdag 29 juli 2010

Time to get serious

Som titeln antyder är det dags för mig att sluta tjafsa runt och istället nå mitt första delmål, 10% kroppsfett.
Sen vintras har jag pendlat mellan 80 kg ner till 76,5 som lägst (den morgonen var jag överlycklig) för att nu ligga på 79,5 kg.

Att vara arbetslös med räkningar hägrande över en genererar en stress, vilken jag dealar med genom att ibland överäta på kvällarna. Inte bra.
Som min bror, som jag bor hos för tillfället och som jag hjälper med viktnedgång och träning inför New York Marathon 2012 sa,
"Vill du nå 10%? Vill du verkligen det?"
"Ja.."
"Ja men VISA DET DÅ"

De orden satte sig hos mig. Okej, jag har en önskan om att vara mer vältränad än jag för tillfället är. Ungefär som jag var när jag började plugga i malmö för 3 år sen.
Då jag fick komplimanger för min kropp. Komplimanger som jag då inte stod ut med, jag tyckte det var genant. Nu saknar jag dom.
Då låg jag som bäst på ca 11-12%

Jag har kunskapen, och erfarenheten av att ha en sådan fysik. Jag har hjälpt min bror att närma sig sitt första delmål inför sin löparkarriär, att gå från 103 till 80 kg. Senaste invägningen låg på 84,5 kg!
Det finns styrka att hämta här inser jag. Jag ser min brors beslutsamhet. [Kopiera. Klistra in]

Time to get serious.

Jag har styrketränat HIT-låg volym 3-4 gr i veckan i snart ett år nu, allt enligt min coach Martin Berkhans föreskrifter. Den biten har jag klar, det är den lätta biten. Att hålla sig till kosten är svårare. Antar att jag trott att med periodisk fasta behöver jag ingen viljestyrka för att lyckas. Helt klart är att periodisk fasta är en väldigt lätt och flexibel diet att följa, men det är ändock en diet.

Såvida en inte är strandsatt ute i vildmarken med enbart vad naturen har att erbjuda i form av föda som en själv införskaffar, och således inte behöver oroa sig för kaloriunderskott, så kommer en behöva använda en viss mängd viljestyrka för att inte sumpa sitt kaloriunderskott med varor från kylen/skafferiet, en regnig kväll när tristessen infinner sig. Lång mening där, jag vet.

Så periodisk fasta PLUS litet mått av viljestyrka= teoretisk SUCCÉ! Dags att omsätta det i praktiken. Nu förmiddagspromenad och lite rehab-övningar för mina axlar och högra sätes/hamstringsmuskel. Sen "frukost" vid 13-14 snåret.

Dagens träning
15 min lätt jogg på löparband
Diverse rehabövningar för aktivering av gluteus/hamstringsmuskulaturen
Superset av
Bent-over hantelrodd
12,5kg x 10,10,9,8 10kgx10
Höftlyftx 10,10,10,10

Swings m 15kg hantel 10d,5/5ve,5/5ve+2d,10d,5/5ve+5d
Facepulls 10kgx10, 15kgx10, 10, 10, 10

Dieselcrew´s axelrehab circuit 2
Cuban Dumbell rotations 6kgx4, 4kgx2, 2kgx12
Band external rotations 12/arm
Band pull-aparts 12
Band dislocates 10
Band presses 10

not. d=dubbelfattning, ve= växlande enhandsfattning

Hakuna matata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar